IN DE MEDIA

De tijdgeest verklaard

VPRO gids 11 -07- 2017 door Lokien de Bie

Uit de korte radioverhalen die Julie Blussé voor OVT maakt, blijkt dat opmerkelijke gebeurtenissen uit het verleden verklaarbaar worden als je ze in de tijdgeest plaatst.

Lees meer

Podcast top 5

NRC Zaterdag 27 januari & zondag 28 januari 2018

2. Tijdgeest (NL)

Podcastserie van OVT (VPRO, NPO Radio 1) over „vreemde ideeën uit het verleden”. Denk aan: rechtszaken tegen dieren, een Fransman die zich voordoet als Taiwanese prins.

Bekijk de hele top 5

Spijkers met koppen

11 november 2017

Luister uitzending

 

Zo maak je een gebruiksaanwijzing voor het leven

, Cecile Elffers

‘Het leven, een gebruiksaanwijzing’ is de nieuwe radioserie van de makers van ‘Plots’ en ‘Toendra’. Maar hoe maak je zo’n gebruiksaanwijzing? De eindredacteuren onthullen het hier.

Lees meer

VPRO brengt wonderlijke zelfhulpradio zonder antwoorden

Nieuwe podcast steekt draak met zelfhulplectuur

‘Zelfhulpradio met een knipoog’, zo noemt eindredacteur Jaïr Stein de nieuwe podcast- en radioserie ‘Het leven, een gebruiksaanwijzing’. In veertien mozaïekdocumentaires neemt de VPRO de luisteraar mee langs vragen als ‘Hoe te vergeten?’ en ‘Hoe een bittere pil te slikken?’.

Lees meer

Het leven, een gebruiksaanwijzing

Op 10 september waren eindredacteuren Jair Stein en Katinka Baehr én de 85-jarige presentator Margot de Boer te gast in het VARA NPO Radio 2 programma Spijkers met Koppen.

Het interview terugkijken kan hier.

Op 1 oktober presenteren Stein en Baehr de nieuwe serie op audio- en podcastfestival Oorzaken in de Brakke Grond. Kaarten bestellen kan hier.

Lui luisteren naar filosofie

Trouw 31 -07- 2017 door Merel Kamp

Oogverblindend zonlicht, vette handen van de zonnebrand, spetters water: lezen aan het zwembad is niet eenvoudig. Maak het uzelf gemakkelijk. Luister deze zomer naar filosofische podcasts.

Lees meer

Artikel De Correspondent

12 januari 2016

Het zijn gouden jaren voor de podcast. Maar hoe vind je de pareltjes? Deze week bevelen collega’s en ik de beste luisterverhalen aan. Vandaag: de schitterende Nederlandse podcastserie Toendra, bewonderenswaardig om zijn intimiteit en montage.

“Deze podcast fluistert je grote verhalen over kleine mensen in het oor”

Lees hier het artikel uit de Correspondent.

VPRO gids artikel Toendra

10-03-2015

Toen eind 2013 het radioprogramma Plots stopte reageerden luisteraars verbijsterd en boo, en ook de makers hoopten op een vervolg. dat vervolg is er nu en heet Toendra.

Lees meer